Загрузка...

როდესაც ბავშვები ვიყავით, ჩვენი მშობლები გვასწავლიდნენ, რომ კბილები ჭამის შემდეგ გამოგვეხეხა, ნებისმიერი საკვები უნდა გაგვერეცხა და ასე შემდეგ. სტატიაში გთავაზობთ 5 ჩვევას, რომელიც კარგი გვეგონა, მაგრამ ვცდებოდით…

1. ყველა სახის საკვების გარეცხვა

Загрузка...

ყველა სახის საკვების გარეცხვა არ არის საჭირო. მაგალითად, წითელი ხორცი და ფრინველის ხორცი არ უნდა გაირეცხოს. ამით ვერ მოაშორებთ ბაქტერიებს, ამის სანაცვლოდ თქვენ მათ მთელს სამზარეულოში გაავრცელებთ. საჭიროა ხორცის შეწვა ან მოხარშვა, ბაქტერიებს მხოლოდ ამ გზით თუ გაანადგურებთ. გახსოვდეთ: ნებისმიერი ბაქტერია, რომელიც სამზარეულოში გავრცელდება, ბოლოს ის თქვენს სხეულზე აღმოჩნდება…

2. ჩარეცხვისას უნიტაზის სახურავის ღია დატოვება

ყველასთვის ცნობილია, რომ როდესაც საქმეს მორჩებით უნიტაზი ეგრევე უნდა ჩაირეცხოს. თუმცა მნიშვნელოვანია ამის სწორად გაკეთება. თუ ჩარეცხვისას უნიტაზის სახურავი ღია იქნება, ბაქტერიები ორი მეტრის სიმაღლეზე გავრცელდება. ეს უბრალოდ ამაზრზენია! ამიტომ ყოველთვის გახსოვდეთ, რომ ჩარეცხვისას უნიტაზს სახურავი ყოველთვის უნდა ეფაროს.

3. ყურების გაწმენდვა

ჩვენი ორგანიზმი – იდეალური მექანიზმია, ჩვენს ყურებს კი ”თვითგანწმენდის” ფუნქცია აქვს. თუ ყურებს თავად გაიწმინდავთ, შეიძლება სრულებით საპირისპირო შედეგები მიიღოთ. ყველაფერი რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ: შხაპის შემდეგ, პირსახოცით, ნაზად გაიწმინდოთ ყურები.

სტატიის გაგრძელება იხილეთ
შემდეგ გვერდზე
გვერდები 1 2

Загрузка...